Vonck Technieken

Warmtepompen Haaltert

Video afspelen

Bodem/water warmtepomp

Bij bodem/water warmtepompen wordt de warmte met behulp van gesloten leidingen uit de bodem gehaald. Omdat in deze buizen brine – een mengsel van water en antivries – wordt rondgepompt, wordt dit ook wel een brine/water warmtepomp genoemd. Het mengsel van water en antivries (glycol) wordt in de bodemcollector opgewarmd, vervolgens naar boven gepompt waar de warmtepomp via de warmtewisselaar de bodemenergie aan het mengsel onttrekt. Via een retourleiding wordt de brine weer de bodem ingepompt. De warmtepompen voor deze systemen zijn verkrijgbaar voor een verwarmingssysteem met een maximale opwektemperatuur van 55°C of 65°C.
Video afspelen

Lucht/water warmtepomp

Lucht/water warmtepompen halen hun energie uit de buitenlucht. Dat betekent dat de installatie bestaat uit een binnen- en een buitenunit. De warmte die de warmtepomp uit de buitenlucht haalt, wordt afgegeven aan het water van een cv-installatie. Dit is ideaal voor de verwarming van een woning. De buitenunits, oftewel de verdampers, zijn verkrijgbaar in meerdere types. Ze zijn meestal uitgerust met een ventilator. De binnenunits zijn ook verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen en zijn geschikt voor een systeem met een opwektemperatuur van maximaal 55°C of 65°C.

Vonck Technieken in Haaltert

Hybride warmtepompen

Wanneer je nog steeds voorzien bent van een condenserende gasketel of bestaande stookolieketel is het soms aangeraden om een hybride warmtepomp te installeren. Een hybride warmtepomp is een combinatie van een lucht-water warmtepomp en een condenserende gasketel / stookolieketel. Naargelang de buitentemperatuur en de gevraagde warmte zal de ene keer de warmtepomp het meeste warmte leveren (het grootste deel van het jaar) en de andere keer de CV-ketel (wanneer het buiten heel koud is). Op deze manier blijft uw gas – of stookolieverbruik miniem.

Wanneer raden wij dit systeem aan?
Indien u er niet met een lage aanvoertemperatuur kan gewerkt worden (vloerverwarming, ventilo convectoren), raden wij dit systeem aan. Op deze manier kan u verwarmen met bestaande radiatoren, gasketel en stookolieketel.